miercuri, 19 mai 2010

Exclusiv| «Nu şi-a făcut nevoile de 70 de ani»






35 de medici. Acesta e numărul celor care, timp de trei luni, vor studia cu mare atenţie analizele lui Prahlad Jani, bătranul indian ascet in varstă de 83 de ani, care susţine că de 70 de ani nu a mai pus mâncare sau apă în gură. Libertatea a reuşit să stea de vorbă cu doctorul Sudhir Shah, cel care l-a monitorizat, de-a lungul anilor, pe bătrân.

Pentru a treia oară în viaţa sa, yoghinul Prahlad a fost internat pentru a fi studiat. De fiecare dată, medicii s-au dat bătuţi. Nimeni nu reuşeşte să înţeleagă cum bătrânul de 83 de ani reuşeşte să fie sănătos fără să se hrănească sau să bea apă. Cel care s-a ocupat de-a lungul timpului de cazul ascetului este un celebru neurolog, Sudhir Shah, de la Spitalul Sterling din provincia indiană Gujarat, care la ora actuală bagă mâna în foc că Prahlad este într-adevăr un miracol.
Libertatea a reuşit să vorbească cu medicul indian, care ne-a dezvăluit, în premieră, lucruri neştiute până acum despre pacientul lui. “L-am internat şi am mobilizat o armată de oameni pentru analize. Prahlad a rezistat sub ochii noştri fără hrană şi fără apă. Asta face de 70 de ani. De la 13 ani nu a mai folosit toaleta. I-am sigilat WC-ul, am montat camere de filmat şi ne-a dovedit că, pentru el, e firesc să fie aşa”, ne-a declarat doctorul Shah, adăugând că Prahlad mai are un frate mai tânăr cu 10 ani, care a fost şi el internat pentru a se realiza o comparaţie între organismele celor doi.
Medicul Sudhir Shah (stânga) îl admiră pe ascetul de 83 de ani, căruia i-a consacrat o mare parte din cariera lui
Ascetul nu are cerul gurii
Prahlad şi fratele lui au făcut analize ale sângelui, ale creierului, angiografii, RMN-uri şi alte zeci de scanări. Toate i-au uimit pe doctori: “Prahlad e sănătos tun. E ager ca un tânăr de 25 de ani, iar trupul său e mai viguros ca al unui om de 40 de ani. E incredibil”, ne-a spus Shah, descriind totodată şi faptul că Prahlad nu merge la toaletă pentru că e capabil să-şi repună în circulaţie urina adunată în vezică într-un mod de neînţeles. În plus, bătrânul nu are, conform medicului, cerul gurii, malformaţie din naştere din cauza căreia s-a hrănit cu dificultate în primii 13 ani de viaţă şi din cauza căreia nu poate vorbi.
Timp de 15 zile, o echipă de medici condusă de Sudhir Shah (dreapta) l-a consultat pe indianul de 83 de ani
NASA nu a fost primită să facă teste pe el
Sanal Edamaruku, preşedintele Asociaţiei Indiene a Raţionaliştilor, este un contestatar vehement al “miracolului de 83 de ani”, invocând faptul că bătrânul este doar o unealtă de publicitate pentru Spitalul Sterling, care vrea atenţie şi fonduri. “Am încercat alături de cei de la NASA să trimitem o echipă de medici americani care să-l studieze. Am fost refuzaţi de fiecare dată. Cu siguranţă că doctorii de acolo îi dau mâncare lui Prahlad, care a trăit oricum cu puţină hrană în peştera sa, toată existenţa lui. Este o mare făcătură”, a afirmat Edamaruku.
Aici trăieşte yoghinul
Bătrânul de 83 de ani a ales să locuiască, de la vârsta de 13 ani, într-o peşteră, lângă templul indian Ambaji, în provincia Gujarat. El este liderul spiritual al unei mici comunităţi alături de care trăieşte în labirintul din stâncă. Miile de vizitatori ai templului vin mereu să-l vadă pe cel care pretinde că de 70 de ani nu a mai mâncat şi nici nu a mai băut apă.
Aceasta e peştera în care Prahlad a trăit de la vârsta de 13 ani şi până azi
Ce spun specialiştii noştri
dr. Gabriela Katona Clinica Puls«Se hrăneşte spiritual»
“Am fost în Ţara Sfântă şi am ascultat multe mărturii ale credincioşilor de acolo, dar şi ale călugărilor de pe muntele Athos. Chiar dacă sunt medic, experienţa de viaţă m-a învăţat că nu toate lucrurile au o explicaţie ştiinţifică. Acest om se hrăneşte spiritual, cu rugăciune, iar în starea lui de transă reuşeşte să îşi controleze perfect metabolismul corpului”.
«Trăieşte cu energie»Prof. dr. Gheorghe Mencinicopschi
“Dacă nu ar fi fost monitorizat de specialişti, am fi putut spune că e o păcăleală. Ce a reuşit acest indian e greu de înţeles cu ajutorul ştiinţei convenţionale. Eu cred că el trăieşte cu energie pură. Corpul e un biocomputer care prelucrează informaţia din alimente. În starea sa de transă, guru reuşeşte să îşi ia această informaţie energetică din alte surse, de neînţeles pentru noi”.
Prof. dr. Mircea Beuran«Mi-e greu să cred aşa ceva»
“Având zeci de ani de expe- rienţă, îmi este greu să cred aşa ceva. În opinia mea de medic chirurg, acest indian ţine un post negru îndelungat, dar nu cred că a rezistat chiar 70 de ani fără mâncare şi fără lichide. Medical vorbind, organele lui interne nu ar fi avut cum să funcţioneze. Dacă totuşi doctorii de acolo confirmă, atunci pacientul lor e o excepţie”.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu